Bachata κίνηση "Outside turns"

Μάθαμε τις εσωτερικές στροφές.Τώρα θα μάθουμε τις εξωτερικές στροφές. Αν και το λέει στο βίντεο, να το τονίσουμε άλλη μια φορά ότι ο καβαλιέρος για να σταματήσει την ντάμα στο 3 χρησιμοποιεί τον πήχυ του.


Κάθε Σάββατο, σάλσα πάρτι στο "La casa de Cuba" στη Λευκωσία


Κάθε Σάββατο, στο "La casa de Cuba" στη Λευκωσία, έχει σάλσα (cuban and L.A.) πάρτι. Μουσική βάζει ο dj Javier. To πάρτι αρχίζει στις 22:30.







latin party στο "Sea side cafe bar" στην Καβάλα στης 07/04/2012

Το Σάββατο, 7  Απριλίου 2012, στο "Sea side" cafe bar μπορείτε να πάτε για να χορέψετε Salsa, Tango, Bachata, Kizomba, Zumba, Rueda de Casino, Reggaeton. Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 22.00 με Tango Argentino για μια με μιάμιση ωρα περίπου και μετά συνεχίζουμε με όλους τους χορούς.


Kάθε Σάββατο, στο "Y" club έχει λάτιν πάρτι

Kάθε Σάββατο, στο "Y" club ( Kηφισίας 10-12, "AGORA CENTER") μπορείτε να πάτε για να ξεδώσετε σε λάτιν ρυθμούς. Στα χορευτικά οι Christopher & Panagiotis, Marilena & Amalia. Μουσική θα βάζει ο dj Babis με guest τον dj Spiros Vassilas.  Το πάρτι αρχίζει στις 22.30

Λάτιν βραδιά στο "Cafe Bar Gambrinus" στα Τρίκαλα στης 17/03

Το Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012, στο "Cafe Bar Gambrinus" (Ασκληπιού 10, Τρίκαλα) έχει latin night. Μουσική θα βάζει ο Dj Don Cortelis. Το πάρτι αρχίζει στις 22:30.


Latin night στο Prestige στο Μαρούσι, στης 17/03

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012, στην Αίθουσα Prestige (1ος όροφος Flocafe, Λ. Κηφισίας 46 & Γραβιάς Κόμβος Δαχτυλίδι Αττικής Οδού όπισθεν Goody’s, Μαρούσι) έχει λάτιν βραδιά.



Σάλσα πάρτι, στο "Queen's B.R." στη Λάρισσα στης 17/03

Το Σάββατο, 17 Mαρτίου 2012 ,στο Queen's B.R. (1ος όροφος A.E.L F.C. ARENA) έχει σάλσα πάρτι για να χορέψετε και να απολαύσετε τους ρυθμούς της Λατινικής Αμερικής από την Κούβα, το Πουέρτο Ρίκο μέχρι την Αργεντινή και την Αγκόλα. Στην επιμέλεια της μουσικής θα είναι οι : Dj Tazz (Θεσσαλονίκη) , Dj Estelio ‘el social’ (Βόλος) και Dj Stefanos (Λάρισα). Η είσοδος είναι δωρεάν και το πάρτυ αρχίζει στις 22:30.


O Αποστόλης Κατσάνης παρουσιάζει τη σάλσα φιγούρα "Beso De Bajo" "

Για να τιμήσουμε τους καθηγητές που μας έμαθαν να χορεύουμε σάλσα εγκαινιάζουμε μια σειρά από φιγούρες που θα τις παρουσιάζουν (με βίντεο ή κείμενο ή και τα δύο) οι ίδιοι. Ο πρώτος καθηγητής είναι ο Αποστόλης Κατσάνης που διδάσκει σε σχολές τις Θεσσαλονίκης αλλά θα το δείτε και στο 'La rosa negra'.

Σήμερα ο Aποστόλης θα παρουσιάσει τη σάλσα φιγούρα "Beso De Bajo" που έχει 10 μέτρα. "Apostolis the stage is yours..." :

Αρχική θέση : "Guapea"
Θέση χεριών : Το δεξί χέρι του καβαλίερου πιάνει το δεξί χέρι της ντάμας και το αριστερό χέρι του καβαλίερου πιάνει το αριστερό χέρι της ντάμας. Το δεξί χέρι είναι από πάνω.

1ο μέτρο : "Vasilala" για τη ντάμα. Στο 6,7 ο καβαλίερος πρέπει να προχωρήσει λίγο παραπάνω έτσι ώστε να είναι μπροστά από την ντάμα.

2ο μέτρο : Στο 1,2,3 "noventa step" (δείτε κάτω) και για τους δύο. Ο καβαλίερος "σπάει" τον δεξί του αγκώνα και βάζει δεξί του χέρι πίσω από την πλάτη του, ενώ το αριστερό του χέρι το βάζει στον αυχένα της ντάμας. Με αυτό τον τρόπο ο καβαλίερος έρχεται πολύ κοντά στη ντάμα και έτσι στο 3 μπορεί να της δώσει (προαιρετικά) ένα φιλί. Στο 5,6,7 κάνει στροφή με άξονα το δεξί του πόδι και φορά όπως η φορά των δεικτών του ρολογιού.

3ο μέτρο : "Enchufla" με σταυρωτά χέρια και το αριστερό χέρι απο πάνω. Χωρίς να αφήσουμε τα χέρια στο τέλος, το δεξί χέρι του καβαλίερου πάει στον αυχένα της ντάμας και το αριστερό χέρι της ντάμας στο αυχένα του καβαλίερου.

4ο μέτρο : H ντάμα κάνει "Exhibela"

5ο μέτρο : Στο 1,2,3 "noventa step" (δες κάτω) και για τους δύο. Στο 5,6,7 ο καβαλιέρος σχηματίζει έναν νοητό άξονα με τα δυό του χέρια. Το αριστερό είναι κάτω και παραμένει σταθερό, ενώ το δεξί είναι πάνω και κινεί την ντάμα.Ο καβαλιέρος τυλίγει τη ντάμα έτσι ώστε στο τέλος το αριστερό χέρι της ντάμας να είναι πίσω από την πλάτη της και το δεξί του χέρι πίσω απο το αυχένα της. Η ντάμα κάνει στροφή με άξονα το δεξί της πόδι και φορά τη φορά των δεικτών.

6o-7ο μέτρο : Ο καβαλίερος κάνει "Paseala" κάνοντας "dile que no" και ξετύλιγμα της ντάμα στο 6ο μέτρο και μετά στο 7ο μέτρο τη συνέχεια της Paseala.


8o μέτρο :  Η ντάμα κάνει στροφή με άξονα το δεξί της πόδι και φορά αυτή των δεικτών. Προσέξτε μια λεπτομέρια για την καθοδήγηση της ντάμας: Η παλάμη και τα δάχτυλα του δεξιού χεριού του καβαλίερου να είναι παράλληλα με τα το έδαφος και να δώσουν μια ώθηση προς τα πίσω στο δεξί χέρι της ντάμας για να κάνει τη στροφή της.

9ο μέτρο : "Echufla" με δύο χέρια

10ο μέτρο : "dile que no"

"Noventa step" :
Για τον καβαλιερό : Στο 1 , σταυρώνει τα πόδια του μετακινώντας μπροστά από το δεξί του ποδι, το αριστερό του πόδι, από τα αριστερά στα δεξιά.
Στο 2, μετακινεί το δεξί του πόδι προς τα πίσω
Στο 3, μετακινεί το αριστερό πόδι απο εκεί που ήταν ξανά στα αριστερά για να είναι στην ίδια ευθεία με το δεξί. Στην ουσία κανει το σχήμα της τετράγωνης δεξιάς αγκύλης αν την γράφαμε από πάνω προς τα κάτω ( ] )

Για την ντάμα : Η ντάμα κάνει της αντίθετες κινήσεις. Στο 1, σταυρώνει τα πόδια της μετακινώντας πίσω από το αριστερό της πόδι, το δεξί της πόδι, από τα δεξιά στα αριστερά.
Στο 2, μετακινεί το αριστερό της πόδι μπροστά.
Στο 3, μετακινεί το δεξί της πόδι από εκεί που ήταν ξανά στα δεξιά για να είναι στην ίδια ευθεία με το αριστερό της πόδι. Στην ουσία κάνει το σχήμα της τετράγωνης αριστερής αγκύλης αν την γράφαμε από κάτω προς τα πάνω ( [ )


Workshop Kizomba & African Rythms από Eddy Vents στης 31/03/2012-01/04/2012

Η ομάδα KIZOMBA GREECE έχει τη χαρά να φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Eddy Vents από το Λονδίνο για ένα διήμερο workshop Kizomba και African Rythms.

Ο Εddy Vents γεννήθηκε στη Γουϊνέα-Μπισάου και μεγάλωσε στην Πορτογαλία. Χορεύει k...izomba εδώ και 15 χρόνια. Το 2010 άρχισε να διδάσκει kizomba στο Λονδίνο και άλλες πόλεις της Αγγλίας, αλλά και σε πολλά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, όπως στη Γαλλία, Φινλανδία, Σερβία, Κροατία, Tζαμάϊκα, κ.ά. Έχει ιδρύσει το group Pitanga Dance, σκοπός του οποίου είναι να εξαπλώσει την αγάπη για τη μουσική και το χορό kizomba σε όλο τον κόσμο.

"Η διδασκαλία της kizomba είναι μια συναρπαστική περιπέτεια!"

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:
Σχολή Χορού DANZARTE (Φειδιππίδου 22, Αμπελόκηποι), τηλ. 210-7474 300

ΜΕΡΕΣ/ΩΡΕΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 31/03/2012

6:00 μ.μ : προσέλευση-εγγραφή
6:30-7:30 μ.μ. : kizomba beginners
7:30-8:30 μ.μ. : kizomba improvers

ΚΥΡΙΑΚΗ 01/04/2012

6:00 μ.μ. : προσέλευση-εγγραφή
6:30-7:30 μ.μ. : kizomba all levels
7:30-8:30 μ.μ. : african rythms (introduction to semba, afro, kuduro)

******************************************
WORKSHOP PARTY !!!! Σάββατο 31/03/2012 ώρα 22:00
στο PALENQUE LATIN CLUB, Φαραντάτων 41, Γουδί
*******************************************

ΤΙΜΕΣ
1 ώρα : 10 ευρώ
2 ώρες : 15 ευρώ
3 ώρες : 20 ευρώ
4 ώρες : 25 ευρώ

PARTY
* Για όσους συμμετέχουν στο workshop : 5 ευρώ με αναψυκτικό, μπύρα ή κρασί
* Για όσους δεν συμμετέχουν στο workshop: 10 ευρώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
email: kizombagreece@yahoo.gr

Χορηγός επικοινωνίας : www.ilovesalsa.gr

To 3o "Greek Salsa BootCamp" στης 6-8/07/2012

Φέτος το 3ο "Greek Salsa BootCamp" θα γίνει στης 6-8 Ιουλίου 2012 στο 5άστερο ξενοδοχείο "Valis resort" (χάρτης)

Καλλιτέχνες
Leon Rose και Dotii (France)
Los Pambos (Bulgaria)
Teo και Imbalanced team (Bulgaria - Greece)
Kiki και Eli - Salsa sinners (Athens)
Dimitris  και Stella - L.A. Secta (Greece)
Arinson Lopez & Ioanna (Dom. Republic - Greece)
Jose Rodriguez & Nikki (Canarias -Greece)
Antonis & Hara - Salsa y sueno (Greece)
Elena D (Greece)
Vicky Gouma (Greece)

Djs

Salvador el pecador
Tazz

Estelo "El sosial"
Mas

Stefanos

για περισσότερες πληροφορίες www.salsabootcamp.gr


Κάθε Παρασκευή λάτιν πάρτι στο "Fuego"

Κάθε Παρασκευή, στο "Fuego" μουσική βάζει ο Dj Eddy, στα χορευτικά είναι ο Marcelo k Joel. Οι πόρτες ανοίγουν στις 23:00.



Κάθε Παρασκευή, latin party στο "Πέτρινο" στη Ξάνθη

Κάθε Παρασκευή, στο καφέ μπαρ "Πέτρινο" (Ύδρας 3) έχει λάτιν πάρτι. Το πάρτι αρχίζει στις 23:30.

Σημείωση : την Παρασκευή , 30 Μαρτίου 2012, το πάρτι θα είναι αφιερωμένο στη Bachata. Φυσικά θα μπορείτε να χορέψετε και όλα τα αγαπημένα όπως kizomba, rumba, chacha, tango, salsa





Κάθε Παρασκευή, latin party στο "Alsos cafe" στο Γουδί

Κάθε Παρασκευή, στο "Alsos cafe" (Κοκκινοπούλου 5 στο Γουδί, απέναντι από την πύλη του Πολυτεχνείου) οι σχολές χορού "Dance Academy" και "Dance action" διοργανώνουν λάτιν πάρτι. Μουσική βάζει ο dj Babis. Το πάρτι αρχίζει μετά τις 23:00.



Latin party, στο "Arte Libre Galleria" στο Βόλος στης 16/03

Τη Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 στο "Arte Libre Galleria" (Γιαννιτσών και Λαχανά γωνία, συγκρότημα "Τσαλαπάτα" ) έχει λάτιν πάρτι. Το πάρτι αρχίζει στις 22:30 και η  είσοδος είναι δωρεάν.

Σάλσα πάρτι στης 16/03/2012 στις "33 Στροφές" στην Αθήνα

Tην Παρασκευή, 16 Mαρτίου 2012 στις "33 Στροφές" (Αντήνορος 42, Αθήνα), έχει σάλσα πάρτι. Το πάρτυ αρχίζει με μάθημα από τον Kiki στις 20:00. Η είσοδος είναι δωρεάν για προέλευση πριν τις 21:00 και μετά είναι 10€ (περιλαμβάνει ποτό).



Bachata κίνηση "Hammerlock Turns"

Συνεχίζουμε με στροφές, με την κίνηση "Hammerlock turn".


Κοκτέιλ "Μαργαρίτα" (Cocktail Margarita)


Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να κάνετε το κοκτέιλ "Μαργαρίτα" που είναι από τα αγαπημένα κοκτέιλ.

Υλικά για μια μαργαρίτα
50ml Τεκίλα
50ml Triple sec (τι είναι το triple sec;)
25ml χυμό λεμονιού
τριμμένο παγο
αλάτι



Συνταγή
  •  Για τη μαργαρίτα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το ποτήρι που λέγετε "ποτήρι μαργαρίτα" (δες φωτογραφία). Ίσως να δυσκολευτείτε να βρείτε τέτοια ποτήρια αλλά σας προτείνουμε να αγοράσετε διότι το ποτήρι αυτό είναι η μισή ομορφιά του κοκτέιλ αυτού.
  • Το ποτήρι πρέπει να είναι γεμάτο με πάγο. Οπότε βάζουμε στο ποτήρι τριμμένο πάγο μέχρι να γεμίζει και μετά ρίχνουμε τον πάγο στο σέικερ.
  • Εκτός από τον πάγο, βάζουμε στο σέικερ την τεκίλα, το χυμό λεμονιού, και το Triple sec. Χτυπάμε καλά το σέικερ.
  • Με μία φέτα λεμόνι (δες φωτογραφία) υγραίνουμε το χείλος του ποτηριού. Σε ένα πιατάκι με διάμετρο τουλάχιστο όσο η διάμετρο του ποτηριού απλώνουμε αλάτι. Αναποδογυρίζουμε το ποτήρι πάνω στο πιατάκι έτσι ώστε το αλάτι να κολλήσει στο χείλος του ποτηριού.
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο του σέικερ στο ποτήρι.
  • Για διακόσμηση βάζουμε μια φέτα λεμόνι (δες φωτογραφία)


Σημειώσεις
  • Για να έχετε τριμμένο πάγο, υπάρχουν 3 λύσεις. Ο πιο "επαγγελματικός", είναι να αγοράσετε ειδικό μύλο που βάζεις κανονικά παγάκια και κουνώντας την μανιβέλα που έχει, σου βγάζει τριμμένο πάγο. Η άλλη λύση είναι να βάλεις παγάκια σε μια σακούλα και να τα σπας με ένα βαρύ αντικείμενο. Η τελευταία λύση  είναι να αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ παγοθήκες-σακουλάκια μιας χρήσης που φτιάχνουν μικρά παγάκια σε μέγεθος νυχιού του μικρού δάκτυλου. Δηλαδή εκτός από τα γνωστά σακουλάκια που φτιάχουν κανονικού μεγέθους παγάκια, εχουν βγει και σακουλάκια που φτιάχνουν πολύ μικρά παγάκια.  
  • Ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ έχει 75ml οπότε αν δεν έχετε μεζούρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ. Τα 50ml είναι τα 2/3 του φλιτζανιού και τα 25ml είναι το 1/3 το φλιτζανιού.
  • Μερικοί δεν βάζουν το αλάτι, αλλά βάζουν 2 καλαμάκια κομμένα στη μέση (οπότε γίνονται πιο κοντά απο τα κονονικά) και πίνουν το ποτό από τα καλαμάκια.
  • Μια πρακτική συμβουλή είναι το αλατι να το έχετε σε ένα τάπερ για να μη πετάτε κάθε φορά το αλάτι που δεν χρησιμοποιείτε.

Λάτιν πάρτι την Πέμπτη 15/03 στο "Reef" στο Βόλο

Την Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012 στο "Reef" (Αργοναυτών και Γαμβέτα) έχει latin party. To πάρτι αρχίζει στις 22:30.


Enchufla con sfaliara

Το παρακάτω βίντεο είναι αφιερωμένο σε όλες τις ντάμες που καμια φορά κατα λάθος τις χτυπήσαμε στο κεφάλι ή φάγανε αγκωνιά από εμάς ή τις πατήσαμε. Δείτε το βίντεο για να εκτιμήσετε τους καβαλιέρους που έχετε όσο αρχάριοι κι αν είναι και σκεφτείτε ότι υπάρχουν και χειρότερα.


Bachata κίνηση : Reverse Cross Hands Turn

Στη bachata κίνηση "reverse cross hands turn" κάνουμε πάλι στροφές όπως στην "Cuddle turns". Η διαφορά είναι ότι εδώ έχουμε στην αρχή τα χέρια σταυρωτά, με το δεξί χέρι από πάνω από το αριστερό χέρι και για τους δύο. Οι καβαλιέροι στην αρχή θα πρέπει να πιάσουν το δεξί χέρι της ντάμας με το δεξί τους χέρι και μετά να βάλουν το αριστερό τους χέρι από κάτω και να πιάσουν το αριστερό χέρι της ντάμας. Δεν έχω να πω τίποτα παραπάνω, το βίντεο είναι πολύ επεξηγηματικό.





Κάθε Τετάρτη, λάτιν πάρτι στο "Escoba cafe"

Κάθε Τετάρτη, λάτιν πάρτι στο "Escoba cafe"(στο χάρτη). Μπορείτε να χορέψετε bachata, salsa, merengue, R&B, kizomba και γνωστές χορογραφίες.


Fiesta cubana στης 16/03/2012 στο "Ammos Kitchen bar" στη Λάρνακα

Την Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012, στο "Ammos Kitchen bar" (Παραλία Μακένζι,  Λάρνακα) έχει Fiesta cubana με λατινοαμερικάνικο συγκρότημα να παίζει μουσική και μπουφέ με κουβανέζικα εδέσματα. Η εισοδος είναι δωρεάν, ο μπουφές είναι 20€ το άτομο και γιορτή αρχίζει στις 21:30


Loco Latin στο Palenque την Τετάρτη 14/03/2012

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, στο Palenque μουσική βάζει ο Dj Christian. Από τις 22:30 έχει σάλσα μαθήματα και χορευτικά.



Κάθε Τετάρτη, latin party στην Αίθουσα Prestige στο Μαρούσι

Κάθε Τετάρτη, στην Αίθουσα Prestige (1ος όροφος Flocafe, Λ. Κηφισίας 46 & Γραβιάς Κόμβος Δαχτυλίδι Αττικής Οδού όπισθεν Goody’s, Μαρούσι) μπορείτε να πάτε να χορέψετε Argentino Tango, European Tango, Waltz, Foxtrot, Rhumba, Disko, RnR, Cha-Cha, Milonga, Mambo, Merengue, Salsa, Bachata. Έχει μαθήματα salsa και "Rueda de casino". Η είσοδος είναι : 3€ (αναψυκτικό) + 2€ (μπύρα/κρασί) + 4€ (ποτό) και το πάρτι αρχίζει στις 21:00.



Φεστιβάλ "Tropical afrocuban salsafest" Στης 13-15 Ιουλίου 2012 στη Ν.Ποτίδαια Χαλκιδικής

Στης 13-15 Ιουλίου 2012 θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά το "Tropical afrocuban salsafest" στο 5άστερο ξενοδοχείο "Istion club" στη Ν.Ποτίδαια Χαλκιδικής (χάρτης). Στις επόμενες μέρες θα έχουμε και άλλες πληροφορίες οπότε συνεχίζετε να μπαίνετε στο www.ilovesalsa.gr


Σάλσα φιγούρα "Registrala"

Η φιγούρα "Registrala" (μετάφραση) έχει 5 μέτρα. Ανάλυση φιγούρας :

Αρχική θέση : "Guapea"
Θέση χεριών : Το αριστερό χέρι του καβαλιέρου πιάνει το δεξί χέρι της ντάμας.

1ο μέτρο : Στο 1,2,3 "Vasilala" για τη ντάμα και στο 5,6,7 τρει βήματα μπροστά κυκλικά(arriba). Ο καβαλιέρος στο 1,2,3 κάνει μια στροφή με φορά αντίθετη με τη φορα των δεικτών αλλά προσοχή ο άξονα αλλάζει διαδοχικά σε κάθε βήμα. Δηλαδή στο 1, άξονας είναι το αριστερό πόδι, στο 2, άξονας είναι το δεξί πόδι και στο 3 πάλι το αριστερό. Το αποτέλεσμα είναι ο καβαλιέρος και η ντάμα να κάνουν στροφή πλάτη-πλάτη. Στο 5,6,7 ο καβαλιέρος κάνει  βηματισμό διορθωτικό σημειωτόν για να έρθει απέναντι από την ντάμα.

Στο τέλος ο καβαλίερος βάζει το δεξί του χέρι στο αριστερό ώμο της ντάμας πρώτον για να μην προχωρήσει άλλο η ντάμα και δεύτερον για προετοιμασία για το επόμενο μέτρο.

2ο μέτρο : "Enchufla" και για τους δύο. Στο 1,2,3 ο καβαλιέρος με το αριστερό του χέρι, τοποθετεί το δεξί χέρι της ντάμας στο δεξί του χέρι και στο 5,6,7 την ξετυλήγει με το δεξί του χέρι. Στο 6,7 κάνει στροφή με άξονα το αριστερό πόδι του και φορά αντίθετη με αυτή των δεικτών του ρολογιού.

3ο μέτρο : "Enchufla" και μετα δυο χέρια. Στο 5,6,7 ο καβαλιέρος ξετυλήγει την ντάμα καθοδηγώντας με το δεξί του χέρι και στο 6,7 κάνει στροφή με άξονα το αριστερό του πόδι και φορά αντίθετη των δεικτών.

4ο μέτρο : "Enchufla con vuelta"
5o μέτρο :"dile que no"



Λάτιν συγκρότημα "La cucaracha"

Είναι ένα μουσικό σχήμα που αποτελείται από μερικούς από τους πιο εξαίρετους κουβανούς μουσικούς της λάτιν μουσικής σκηνής στην Ελλάδα. Είναι απόφοιτοι σημαντικών σχολών τέχνης της Κούβας και μερικοί από αυτούς, ανά τον κόσμο, έχουν συνοδεύσει και έχουν μοιραστεί την σκηνή με μεγάλα ονόματα της διεθνούς λάτιν μουσικής σκηνής, όπως: El Gran Combo de Puerto Rico, Oscar D’ León, Celia Cruz, José Alberto “El Canario”, Pochy y La Coco band, Sergio Vargas, κ.ά.

Στην Αθήνα, όπου και κατοικούν, υπήρξαν οι ιδρυτές της Latin All Stars Salsa Orchestra, της οποίας την διεύθυνση είχε ο εξαίρετος κουβανός μουσικός Yoel Soto (Chico Freeman, Janet Kapuya group, Yvette Jarvis band) και έχουν συνοδεύσει μ’ αυτήν, κατά την διάρκεια αρκετών χρόνων, καλλιτέχνες διεθνούς φήμης όπως: Alfredo De La Fe, Jimmy Bosch, Orlando Watussi, Luisito Rosario, Larry Harlow, και τους τραγουδιστές της Spanish Harlem Orchestra -2005 latin Grammy winner και 2007 latin Grammy nomination- Ray De La Paz, Hermán Olivera, Frankie Vázquez και Marco Bermudez.


Το σχήμα, La Cucaracha, προσφέρει ένα ποικίλο ρεπερτόριο που περιλαμβάνει κομμάτια από το πλούσιο μωσαϊκό της κουβανικής μουσικής και που τα έχουν ερμηνεύσει μεγάλες μορφές της Κούβας όπως: Trio Matamoros, Benny Moré y Buena Vista Social Club, καθώς και δικές τους διασκευές γνωστών τραγουδιών της salsa romántica, και συνθέσεις του Υoel Soto, διευθυντή της ορχήστρας.



Τραγούδι "Yo No Se Mañana" (Δεν ξέρω για το αύριο)

Τραγουδιστής : Luis Enrique
Τίτλος : Yo No Se Mañana (Δεν ξέρω για το αύριο)
Δίσκος : Ciclos (Κύκλοι), 2009
Στίχοι : Carlos Varela και Amaury Perez

Υo no se si tu no se si yo
seguiremos siendo como hoy
no se si después de amanecer vamos a sentir la misma sed
para que pensar y suponer, no preguntes cosas que no se
yoo no se…
no se donde vamos a parar, eso ya la piel nos lo dirá
para que jurar y prometer algo que no esta en nuestro poder
yo no se lo que es eterno no me pidas algo que es del tiempo 
(Δεν ξέρω αν εσύ, δεν ξέρω αν εγώ
αν θα συνεχίσουμε να είμαστε όπως σήμερα.
Δεν ξέρω όταν ξυπνήσουμε  θα νιώθουμε την ίδια δίψα
οπότε για να μην νομιζουμε και υποθέτουμε μη ρωτάς πράγματα που δεν ξέρω, δεν ξέρω
Δεν ξέρω που θα σταματήσουμε, η σάρκα μας θα μας το πει
γιατι να ορκιστούμε και υποσχεθούμε κάτι που δεν είναι στις δυνάμεις μας
Δεν ξερω τι είναι παντοτινό, με με ρωτάς κάτι που είναι θέμα χρόνου.)

yo no se mañana, yo no se mañana
si estaremos juntos si se acaba el mundo
yo no se si soy para ti si serás para mi
si lleguemos amarnos o a odiarnos
yo no se mañana, yo no se mañana
quien va estar aquí
(Δεν ξέρω για το αύριο, δεν ξέρω για το αύριο
Αν θα είμαστε μαζί, αν ο κόσμος θα καταστραφεί
Δεν ξέρω αν είμαι για σένα ή αν υποτίθεται είσαι για μένα
Αν θα καταφέρουμε να αγαπηθούμε ή αν μισήσουμε ο ένας τον άλλον
Δεν ξέρω για το αύριο, δεν ξέρω για το αύριο
Ποιος πρόκειται να είναι εδώ)

de un café pasamos al sofa, de un boton a todo lo demas
no pusimos reglas ni reloj, aquí estamos solos tu y yo
todo lo que ves es lo que soy, no me pidas mas de lo que doy
nooo.. 
(Από μια καφετέρια προχωρήσαμε στο καναπέ,από ένα κουμπί προχωρήσαμε στα υπόλοιπα
Δεν είχαμε κανόνες ή χρονοδιαγράμματα, είμαστε εδώ μόνοι εσύ και εγώ
Αυτό που βλέπει αυτό είμαι, μη μου ζητάς περισσότερα από αυτά που μπορώ να δώσω
όχι...)

yo no se mañana, yo no se mañana
si estaremos juntos si se acaba el mundo
yo no se si soy para ti si serás para mi
si lleguemos amarnos o a odiarnos
yo no se mañana, yo no se mañana
quien va estar aquí
(Δεν ξέρω για το αύριο, δεν ξέρω για το αύριο
Αν θα είμαστε μαζί, αν ο κόσμος θα καταστραφεί
Δεν ξέρω αν είμαι για σένα ή αν υποτίθεται είσαι για μένα
Αν θα καταφέρουμε να αγαπηθούμε ή αν μισήσουμε ο ένας τον άλλον
Δεν ξέρω για το αύριο, δεν ξέρω για το αύριο
Ποιος πρόκειται να είναι εδώ)

esta vida es igual que un libro
cada pagina es un dia vivido
no tratemos de correr antes de andar
esta noche estamos vivos solo este momento es realidad
no no noo.. no se…
(Αυτή η ζωή είναι σαν βιβλίο
Καθε σελίδα είναι μέρα που τη ζεις
Μη προσπαθήσουμε να τρέξουμε πρωτού μπορέσουμε να περπατήσουμε
Αυτή τη βραδιά ζούμε, μόνο αυτή η στιγμή είναι αληθινή
όχι... δεν ξέρω...)

yo no se mañana
esta vida es una ruleta que gira sin parar
yo no se mañana
yo no se si tu yo no se si yo como sera el final
yo no se mañana
puede ser peor o puede ser mejor
yo no se mañana
deja que el corazon decida vida mia lo que sentimos
mañana
yo no se

(Δεν ξέρω για το αύριο, η ζωή είναι μια ρουλέτα που περιστρεφετε χωρίς σταματημό
Δεν ξέρω για το αύριο
Δεν ξερω αν εσύ, δεν ξέρω αν εγώ, δεν ξέρω πως θα καταλήξει
ΔΕν ξέρω για το αύριο αν θα είναι χειρότερο ή καλύτερο
Δεν ξερω για το αύριο
Ας αφήσουμε την καρδιά να αποφασίσει, η ζωή μου, τι θα νιώθουμε αύριο)

yo no se, yo no se mañana
ahora lo que vivimos es algo realmente lindo
quien puede saber lo que pasara, mañana no hay nada escrito
(Δεν ξέρω, δεν ξέρω για το αύριο
Αυτό που ζούμε τώρα είναι αληθηνά ωραίο
Ποιος μπορεί να πει τι θα γίνει, για το αύριο δεν υπάρχει κάτι γραμμένο)


yo no se, yo no se mañana
estamos solos tu y yo y los momentos hay que vivirlos
hay que vivirlos...
yo no se, yo no se
yo no se, yo no se 
(Δεν ξέρω, δεν ξέρω για το αύριο
είμαστε μόνοι εσύ και εγώ και οι στιγμές που κάποιος πρέπει να τις ζήσει
κάποιος πρέπει να τις ζήσει
Δεν ξέρω, δεν ξέρω
δεν ξέρω, δεν ξέρω)

yo no se mañana, yo no se mañana
si estaremos juntos si se acaba el mundo
yo no se si soy para ti si serás para mi
si lleguemos amarnos o a odiarnos
yo no se mañana, yo no se mañana
quien va estar aquí
(Δεν ξέρω για το αύριο, δεν ξέρω για το αύριο
Αν θα είμαστε μαζί, αν ο κόσμος θα καταστραφεί
Δεν ξέρω αν είμαι για σένα ή αν υποτίθεται είσαι για μένα
Αν θα καταφέρουμε να αγαπηθούμε ή αν μισήσουμε ο ένας τον άλλον
Δεν ξέρω για το αύριο, δεν ξέρω για το αύριο
Ποιος πρόκειται να είναι εδώ)

Σημείωση : η μετάφραση δεν έγινε από επαγγελματία μεταφραστή

Κάθε Τρίτη, λάτιν πάρτι στο "Folie club" στην Αθήνα

Κάθε Τρίτη στο "Folie club" (Εσλιν 2, Αμπελόκηποι) γίνεται λάτιν πάρτι. Μουσική θα διαλέγει ο Dj Babis από ρυθμούς salsa, bachata, merenque, cha cha cha και reggaeton. Χορευτικά από Abdul Lindo - Timy & Christopher. Το πάρτι αρχίζει στις 23:00.


7ο Salsa Cyprus Congress στης 30/03/2012-02/04/2012

Το "7ο Salsa Cyprus Congress" θα πραγματοποιηθεί από Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 εώς και 2 Απριλίου 2012 στο Grecian Park Hotel (Άγια Νάπα, Κύπρο). Μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα παραβρεθούν είναι :

Yanet Fuentes Torres (Cuba)
Oli Rizo (Cuba)
Marvin Ramos και Christin ( Colombia - Italy)
Wilmer και Maria (Cuba)
Los Pambos (Burgary)
Adolfo Indacochea (Italy)
Adrian και Antia (Spain)
Ramark (France)
Dominican Power (Italy)
Kiki και Eli (Greece)
Inaki Fermandez (U.K.)
James και Alex (U.A.E.)
Ziad και Sahar (Lebanon)
Τamir Sabarov και Ana Celia (Israel)
Salsa Sinners (Greece)
Salsa y Suenio (Greece)
Stefanos και Valentina (Greece)
Demetris και Stella (Greece)

 

Σάλσα φιγούρα "Abrazala" (εύκολο επίπεδο)

Η φιγούρα "Abrazala" (μετάφραση) έχει 4 μέτρα. Ανάλυση φιγούρας :

1ο μέτρο : O καβαλιέρος κάνει "Vasilala" στην ντάμα και στο 6,7 κάνει στροφή με άξονα το αριστερό πόδι και φορά αντίθετη των δεικτών του ρολογιού.
2ο μέτρο : "Enchufla con vuelta" κυκλικά για τον καβαλιέρο. Η ντάμα στο 1,2,3 κάνει 3 βήματα μπροστά κυκλικά (arriba) και στο 5,6,7 κάνει τοπικό διορθωτικό βηματισμό για να έρθει απέναντι από τον καβαλιέρο
3o μέτρο : "Enchufla" και για τους δύο
4o μέτρο : "Dile que no" 


Συνταγή "Μοχίτο" (Mojito)

Σήμερα θα δείξουμε πως μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι μας, για εμάς και τους φίλους μας, το αγαπημένο κοκτέιλ "Μοχίτο" (Mojito). 

Υλικά για ένα Μοχίτο :
  • Μισό μοσχολέμονο (λάιμ)
  • 2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
  • 10 φύλλα μέντας
  • 50ml ρούμι
  • Σόδα
  • Τριμμένο πάγο 


Συνταγή : 
 - Παίρνουμε ένα μοσχολέμονο (λάιμ), και το κόβουμε στη μέση. Παίρνουμε το μισό μοσχολέμονο και κόβουμε λίγο την μύτη και το τοποθετούμε στο τραπέζι από την κομμένη πια μύτη. Κόβουμε το μισό μοσχολέμονο σε 4 τεταρτημόρια, οπότε σχηματίζονται 4 μικροί κύβοι.
- Σε ένα ψηλό νεροπότηρο με μεγάλη διάμετρο (δες φωτογραφία), βάζουμε τους 4 κύβους μοσχολέμονου, τα φύλλα της μέντας και τη ζάχαρη και με ένα μικρό ξύλινο γουδοχέρι πιέζουμε μέχρι τα μοσχολέμονα να βγάλουν το χυμό τους.
-Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο.
-Βάζουμε το ρούμι
-Συμπληρώνουμε με σόδα
-Βάζετε 2 χοντρά καλαμάκια και ανακατεύετε
-Για διακόσμιση βάλτε μια φέτα λάιμ στο χείλος του ποτηριού.

Σημείωση :
- Αν έχετε μπαλκόνι που το βλέπει ο ήλιος, μια καλή λύση είναι αγοράσετε την ανοιξη ή το καλοκαίρι ένα μικρό γλαστράκι μέντας από φυτώριο ή πολυκατάστημα ή σούπερ μάρκετ και μετά να το μεταφυτεύσετε σε μια μεγαλύτερη γλάστρα. Έτσι θα έχετε όλο το χρόνο φύλλα μέντας. 
- Για να έχετε τριμμένο πάγο, υπάρχουν 3 λύσεις. Ο πιο "επαγγελματικός", είναι να αγοράσετε ειδικό μύλο που βάζεις κανονικά παγάκια και κουνώντας την μανιβέλα που έχει, σου βγάζει τριμμένο πάγο. Η άλλη λύση είναι να βάλεις παγάκια σε μια σακούλα και να τα σπας με ένα βαρύ αντικείμενο. Η τελευταία λύση  είναι να αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ παγοθήκες-σακουλάκια μιας χρήσης που φτιάχνουν μικρά παγάκια σε μέγεθος νυχιού του μικρού δάκτυλου. Δηλαδή εκτός από τα γνωστά σακουλάκια που φτιάχουν κανονικού μεγέθους παγάκια, εχουν βγει και σακουλάκια που φτιάχνουν πολύ μικρά παγάκια.  
- Αν δεν έχετε λάιμ μπορείτε να βάλετε λεμόνι αλλά επειδή θα είναι πιο ξινό θα χρειαστείτε να βάλετε περισσότερη ζάχαρη.
- Αν δεν έχετε γουδοχέρι, μπορείτε με 2-3 κουτάλια ενωμένα μαζί να κάνετε τη δουλειά σας.
- Ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ έχει 75ml οπότε αν δεν έχετε μεζούρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μισογεμάτο φλιτζάνι ελληνικού καφέ. 
- Επειδή τα γούστα διαφέρουν και μερικοί το μοχίτο το θέλουν πιο γλυκό ή ξινό μπορείτε να "παίξετε" λίγο με τις αναλογίες.

Κάθε Δευτέρα, latin party στο "Deals Bar" στη Θεσσαλονίκη

Κάθε Δευτέρα, στο "Deals Bar" (Καθηγητού Νικολάου Παπαδάκη 17) έχει λάτιν πάρτι. Η είσοδος είναι δωρεάν, η τιμή ποτού 6€ και της φιάλης 55€. Το πάρτι αρχίζει στις 23:00


Κάθε Δευτέρα, latin party στο "Notos Stage" στην Αλεξανδρούπολη

Κάθε Δευτέρα, στο "Notos Stage" (πάρκο Εγνατία, Αλεξανδρούπολη), έχει latin fiesta. To πάρτι αρχίζει στις 22:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη. Η μπίρα κάνει 4€ και το ποτό 6€.

Τελευταία ενημέρωση 18/04/2012

Κάθε Παρασκευή, λάτιν πάρτι στο "Fuego bar" στα Τρίκαλα

Κάθε Παρασκευή, στο "Fuego bar" (Xατζηπέτρου 16) στα Τρίκαλα, έχει latin party.


Bachata φιγούρα "Cuddle Turns"

Αφού μάθαμε τις στροφές και την καθοδήγηση τους, καιρός είναι να μάθουμε τη φιγούρα Cuddle turns (στροφές αγκαλιά).