Κοκτέιλ "Μαργαρίτα" (Cocktail Margarita)


Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να κάνετε το κοκτέιλ "Μαργαρίτα" που είναι από τα αγαπημένα κοκτέιλ.

Υλικά για μια μαργαρίτα
50ml Τεκίλα
50ml Triple sec (τι είναι το triple sec;)
25ml χυμό λεμονιού
τριμμένο παγο
αλάτι



Συνταγή
  •  Για τη μαργαρίτα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το ποτήρι που λέγετε "ποτήρι μαργαρίτα" (δες φωτογραφία). Ίσως να δυσκολευτείτε να βρείτε τέτοια ποτήρια αλλά σας προτείνουμε να αγοράσετε διότι το ποτήρι αυτό είναι η μισή ομορφιά του κοκτέιλ αυτού.
  • Το ποτήρι πρέπει να είναι γεμάτο με πάγο. Οπότε βάζουμε στο ποτήρι τριμμένο πάγο μέχρι να γεμίζει και μετά ρίχνουμε τον πάγο στο σέικερ.
  • Εκτός από τον πάγο, βάζουμε στο σέικερ την τεκίλα, το χυμό λεμονιού, και το Triple sec. Χτυπάμε καλά το σέικερ.
  • Με μία φέτα λεμόνι (δες φωτογραφία) υγραίνουμε το χείλος του ποτηριού. Σε ένα πιατάκι με διάμετρο τουλάχιστο όσο η διάμετρο του ποτηριού απλώνουμε αλάτι. Αναποδογυρίζουμε το ποτήρι πάνω στο πιατάκι έτσι ώστε το αλάτι να κολλήσει στο χείλος του ποτηριού.
  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο του σέικερ στο ποτήρι.
  • Για διακόσμηση βάζουμε μια φέτα λεμόνι (δες φωτογραφία)


Σημειώσεις
  • Για να έχετε τριμμένο πάγο, υπάρχουν 3 λύσεις. Ο πιο "επαγγελματικός", είναι να αγοράσετε ειδικό μύλο που βάζεις κανονικά παγάκια και κουνώντας την μανιβέλα που έχει, σου βγάζει τριμμένο πάγο. Η άλλη λύση είναι να βάλεις παγάκια σε μια σακούλα και να τα σπας με ένα βαρύ αντικείμενο. Η τελευταία λύση  είναι να αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ παγοθήκες-σακουλάκια μιας χρήσης που φτιάχνουν μικρά παγάκια σε μέγεθος νυχιού του μικρού δάκτυλου. Δηλαδή εκτός από τα γνωστά σακουλάκια που φτιάχουν κανονικού μεγέθους παγάκια, εχουν βγει και σακουλάκια που φτιάχνουν πολύ μικρά παγάκια.  
  • Ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ έχει 75ml οπότε αν δεν έχετε μεζούρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φλιτζάνι ελληνικού καφέ. Τα 50ml είναι τα 2/3 του φλιτζανιού και τα 25ml είναι το 1/3 το φλιτζανιού.
  • Μερικοί δεν βάζουν το αλάτι, αλλά βάζουν 2 καλαμάκια κομμένα στη μέση (οπότε γίνονται πιο κοντά απο τα κονονικά) και πίνουν το ποτό από τα καλαμάκια.
  • Μια πρακτική συμβουλή είναι το αλατι να το έχετε σε ένα τάπερ για να μη πετάτε κάθε φορά το αλάτι που δεν χρησιμοποιείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου