Για σάλσα κάθε Κυριακή στο "Lola" στη Ξάνθη

Κάθε Κυριακή στο "Lola", πρώην "Chill" (Χασιρτζόγλου 7), η Ξάνθη χορεύει σάλσα. Οι πόρτες ανοίγουν στις 19:00.

Σημείωση : Το πάρτι σταμάτησε

  Τελευταία ενημέρωση 08/10/2012

Κάθε Κυριακή o Pedro Santana στο "Enzzo de cuba"

Κάθε Κυριακή, ο latin τραγουδιστής Pedro Santana σε συνδυασμό με έμπειρους χορευτές από Salsa Sinners Dance Co παρουσιάζει ένα live, με μπάντα, στο "Enzzo de Cuba". Μουσικές επιλογές o dj Niko Marinou. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00 και η είσοδος είναι δωρεάν. Δωρεάν μάθημα Salsa στις 20:30.

Σημείωση : Την Κυριακή 29/04/2012 το μάθημα θα είναι για Bachata με τον Παναγιώτη και τη Ζέτα

Τελευταία ενημέρωση 26/04/2012

Για latin music ακούμε "latin.likeradio.gr"

Ένα ακόμα ελληνκό web latin radio είναι το "latin.likeradio.gr" (ακούστε τώρα)


Φιγούρα "El dos"

Συνεχίζουμε με μια φιγούρα 5 μέτρων, την "El dos" (μετάφραση). Η ανάλυση της φιγούρας είναι:
1ο μέτρο : "Enchufla" για καβαλιέρο και ντάμα και ο καβαλίερος πάει μπροστά από ντάμα
2ο μέτρο : Βασικό βήμα (ανοίγματα) για καβαλιέρο και ντάμα
3ο μέτρο : Βασικό βήμα (ανοίγματα) για καβαλιέρο και ντάμα
4ο μέτρο : "Sobrero" o καβαλιέρος, "vasilala" η ντάμα
5ο μέτρο : "Dile que no"

Σημείωση : Αν θέλετε, μπορείτε να παραλείψετε το 2ο μέτρο.Φιγούρα "Attacka"

Kαι για να μη μας πάρουν τον αέρα...φιγούρα "attacka" (είναι η τρίτη φιγούρα που φαίνεται στο βίντεο)Για λάτιν μουσική "Sonido Bestial"

Αν θέλετε να ακούτε latin μουσική όπου και αν είστε τότε μια πρόταση είναι το ελληνικό web radio με latin music, "Sonido Bestial" (ακούστε τώρα)


Φιγούρα "Paseala por arriba"

Και τώρα που ζεσταθήκαμε ας αρχίσουμε τα πέρα δώθε με την "Paseala por arriba"


Κάθε δεύτερη Παρασκευή, latin βραδιές στο "Caramelo" στο Βόλο

Kάθε δεύτερη Παρασκευή (έγινε στις 23/03) οι λατίνοι και λατίνες δίνουν ραντεβού στο "Caramelo" (Αργοναυτών 61) στο Βόλο και χορεύουν Λάτιν, Σάλσα και Τάνγκο. Το πάρτι αρχίζει στις 23:00.

Σημείωση : Θα γίνει πάρτι και την Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012, στα πλαίσια του "2nd Student Dance Week" με χορηγό επικοινωνίας και το www.ilovesalsa.grΓια χορό στον πολυχώρο "Βιοτέχνη" στο Ν. Ηράκλειο

Κάθε Κυριακή, στο πολυχώρο "Βιοτέχνη" 1ος όροφος (Λ.Ηρακλείου 414) έχει μαθήματα Zumba και χορό σε Rueda de Casino. Το πρόγραμμα έχει ως εξής :

20.30-21.30: Μάθημα ZUMBA
22.00-01.00: Χορός για όλους και χορογραφίες Rueda

Σημείωση : Την Κυριακή 26/04/2012, το μάθημα θα αρχίσει στις 21:30


Μασκέ σάλσα πάρτι στο "καφέ Αλλού" στη Κομοτηνή

Αν δεν είστε αλλού και είστε στη Κομοτηνή το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 μπορείτε να πάτε στο καφέ "Αλλού" (Γωνία Δ. Μπλέτσα & Σισμάνογλου, απέναντι από το ξενοδοχείο Κυρίδης) και να χορέψετε στο μασκέ πάρτι σε ρυθμούς salsa, tango, merengue, cha cha cha, bachata.


Για χορό κάθε Τρίτη στο "Avant Garde" στη Κομοτηνή

Αν είστε στην Κομοτηνή και θέλετε να χορέψετε Salsa, Bachata, Cha cha cha, Merengue, Tango, τότε κάθε Τρίτη στο "Avant Garde" στον  3o όροφο (Πλ. Ειρήνης 73) διοργανώνεται latin party. Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:00.


Πάρτι "Kizomba and Salsa" στο "Palenque"

Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012, στο "Palenque" (Φαραντάτων 41, Αμπελόκηποι) οργανώνεται "Kinzomba and Salsa party". Θα έχει μάθημα Kinzomba από τον "Abdu" στις 22:30. Μουσική θα βάζει ο "Dj Christian".


Μασκέ σάλσα πάρτι στο "La scala"

Τα μασκέ σάλσα πάρτι έρχονται το ένα μετά το άλλο .Το επόμενο στη Θεσσαλονίκη στο "La scala" (Αγ. Δημητρίου 159) τη Τρίτη 14 Φερουαρίου 2012.


Μουσική από "Echale Salsita"

Αν θέλετε να ακούσετε latin μουσική τότε συντονιστείτε κάθε Τετάρτη 15:00-17:00, στο "Δημοτικό ραδιόφωνο Βόλου 104,6FM" και ακούστε "Echale Salsita" (ακούστε τώρα).

Σημείωση : η εκπομπή άλλαξε ραδιοφωνικό σταθμό και μέρα.


Πάρτι στο "STOA MUSIC BAR (X-BADUZ)"

Οι αποκριές πλησιάζουν και η χορευτική διάθεση ανεβαίνει ολοένα και πιο πολύ. Έτσι στη "STOA MUSIC BAR (X-BADUZ)" (Μενεκλέους 32, Παλιά πόλη Ρόδου), την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 διοργανώνεται σάλσα πάρτι . Η είσοδος είναι δωρεάν και η ώρα έναρξης 22:30.
Για χορό στο "Shakespeare" στη Αθήνα

Την Κυριακή 8 Απριλίου 2012, στο "Shakespeare" (Καρύτση 7, Αθήνα) διοργανώνεται "3ο Athens Mambo Night" πάρτι. Το πάρτι ξεκινάει στις 20:00 με δωρεάν μάθημα "New York Style salsa". Μουσική θα παίζει ο dj George σε ρυθμούς mambo tracks, salsa clasica, dura & romantica, bachata και στα χορευτικά ο Adrian 


Πάρτι στο "Tango bar" στης 08/04/2012

Όχι δεν είναι λάθος, σάλσα πάρτι στο "Tango bar" (Ολυμπίου Διαμαντή 19 - Λαδάδικα) τη Κυριακή 08 Απριλίου 2012. Μουσική θα παίζει "DJ El Platano" σε ρυθμούς salsa , Bachata , reggeaton , Cha cha , Kizomba. Πριν το πάρτι θα έχει δωρεάν μαθήματα :
20:00 - 21:00 Zumba
21:15 - 22:15 Salsa LA style on 1 Improvers - Intermidiate

Οι "Banda Latino" στο View point cafe στης 11/02/2012

Οι "Banda Latino" το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 θα τραγουδίσουν, και εσείς θα χορέψετε, στο "View point cafe" στο "Χωριο της Ειρήνης" (Καρδία, 20χμ Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών). Ώρα προέλευσης 21:30.


Φεστιβάλ "Athens salsa spring festival 2012"

Για τρίτη φορά διοργανώνεται το "Athens salsa spring festival" στης 23-25 Μαρτίου 2012  στο  χώρο του "Star salsa dance center" (Κύπρου 16α & Ύδρας, Μοσχάτο), κοντά στο Σταθμό μετρό Καλλιθέας. Μερικοί καλλιτέχνες που θα παραβρεθούν :

NUNO & VANDA (Portugal)
RELLE (U-TRIBE, France)
RAMARK DC (France)
FRANCO & IRIS (Germany/Romania)
OLI RIZO (Cuba)
BEIGE (Hungary)
UTKU & BUSRA (Turkey)
Α TOUCH OF SALSA (Australia)
SALSATTRACTIVE (Italy)
UNITED CREW (Ireland)
ALEXANDROS & STELA (Cyprus)
DIMITRIS & STELA (Greece)
LA SECTA DC (Greece)
ELENA D. (Salsa Xplosion Team / Greece)
MILER RODRIGUEZ (Mexico)
ELEKTRA (Greece)
SALSA SINNERS (Greece)
ANTONIS & HARA (Greece)
ANGEL & ATHINA (Mexico/Greece)
PANAGIOTIS & MYRTO (Greece)
ETNIA DC (JOSE & NIKI, Spain/Greece)
RITMO NUEVO (Greece)
ARINSON LOPEZ & IOANNA (Dominican Rep./Greece)
PABLO & GEORGIA (Greece)
ABDU-LINDO TIMY (Ivory Coast/UK)
LAS CHICAS D'L VOLTAGE (Greece)
VASILIS & DENI (Greece/Bulgaria)

Για χορό στο "Te quiero" στη Ρόδο

Ιδού η Ρόδος ιδού και η σάλσα. Έτσι λοιπόν για χορό στη Ρόδο μπορείτε να πάτε στο "Te quiero" (Πλατεία Αρριανών, παλιά πόλη Ρόδου)

Για χορό στο "Fuego latin club" Νέα Σμύρνη

Όταν παιρνάτε από την Νέα Σμύρνη και έχετε όρεξη για χορό τότε κάντε μια στάση στο "Fuego latin club" (Ομήρου 69, Νέα Σμύρνη).
Tο λάτιν κλαμπ "FUEGO " γεννήθηκε το 1998 σαν απάντηση σε αυτούς που λάτρευαν τη λατινική μουσική, οι οποίοι δεν έβρισκαν στην Ελλάδα ένα κατάλληλο μέρος για να απολαμβανουν το πάθος τους.
Από τότε οι λάτρεις της salsa έχουν πλέον μια γωνιά που τους υποδέχεται καθημερινά.
Παράλληλα, άρχισαν οι  προβολές βίντεο κλιπ με την πρόθεση να  γνωρίσει ο κόσμος αυτούς που δημιούργησαν, τραγούδησαν  αυτο το είδος  μουσικής ,όπως και τα μαθήματα χορού που πολύ γρήγορα απέκτησαν μια απίστευτη φήμη  λόγω του  μοναδικού τρόπου με τον οποίο διδάσκονταν .Όλες αυτές οι ιδέες γεννήθηκαν  στο  FUEGO και πολύ γρήγορα απλώθηκαν σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, όπου ακουγόταν λατινική μουσική.
Για χορό στο "Enzzo de Cuba" στο Περιστέρι

Ένας άλλος λάτιν χώρος στην Αθήνα είναι το "Enzzo de Cuba" (Αγ. Παρασκευή 70-72 Μπουρνάζι, Περιστέρι). Πηγή έμπνευσης αποτέλεσε η Havana Vieja, το ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας της Κούβας, μιας χώρας με ιδιαίτερους ανθρώπους και ξεχωριστή κουλτούρα.
Οι φοίνικες που υψώνονται στο κέντρο της λιθόστρωτης πλατείας, η μητρόπολη του mojito, το La Bodeguida del Medio και το εργοστάσιο πούρων Partagas είναι μερικά από τα σκηνικά του Enzzo de Cuba που θα ξυπνήσουν γλυκές αναμνήσεις σε όσους έχουν ταξιδέψει στην Κούβα αλλά και έναν απροσδόκητο πόθο σε όσους δεν έχουν πάει να την γνωρίσουν.