Salsa party και Mr Bachata, στο "Teatro club" στης 08/04/2012

Την Κυριακή, 8 Απριλίου 2012, στο "Teatro club" (Ελ. Βενιζέλου και Λ. Ποσειδώνος, Ν Μάκρη) θα έχει λάτιν πάρτι και ο "Mr Bachata" (Νεκτάριος Βασιλείου) θα τραγουδάει ζωντανά ελληνικά bachata τραγούδια. Στα χορευτικά θα είναι ο Δημήτρης Μαυροπέτρος και η Ναταλί. Η είσοδος είναι 8€ (με ποτό). Το πάρτι αρχίζει στις 22:00.


L.A. Salsa : Δεξιά στροφή ντάμας

Σήμερα θα μάθουμε τη δεξιά στροφή της ντάμας. Οι ντάμες και οι καβαλιέροι πρέπει να δώσους μεγάλη σημασία πως πρέπει να έχουν τα χέρια τους. Οι καβαλιέροι, στο τέλος της στροφής, για να καταλάβει η ντάμα ότι σταματάει η στροφή (και δεν θα γίνει π.χ. δεύτερη στροφή), χρησιμοποιήστε τον πήχυ σας ως κόντρα. Οι ντάμες για να κάνουν σωστά τη στροφή, θα πρέπει το χέρι τους να σχηματίζει ορθή γωνία (90 μοίρες) και να μην είναι χαλαρό από τον ώμο μέχρι το μπράτσο.



Οι "Son Latinos" στο "Diesel music cafe" στης 31/03/2012

Το Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, στο "Diesel music cafe" (Λυκοβρύσεως 4, Λυκόβρυση), θα τραγουδάνε οι "Son Latinos" από τις 22:00




Κάθε Παρασκευή latin party στο "Stars Cafe" στα Χανιά


Από την Παρασκευή 30/03/2012 και κάθε Παρασκευή και ώρα 23:00, στο "Stars Café" (Ελ. Βενιζέλου 111, Χαλέπα, Χανιά, πρώην Χονολουλού, δίπλα στο club Guzell) θα έχει λάτιν πάρτι με ρυθμούς Salsa, Bachata ,Tango, Ελληνικά, Zumba και χορευτικά. Η είσοδος ελεύθερη. Τιμή ποτού 6€ και 7€.



Latin party στο "Just11" στο Πέραμα στης 31/03/2012

Το Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, στο "Just11" (Λεωφόρος Ειρήνης 138 - Φωκίωνος 11, Πέραμα) έχει λάτιν πάρτι με Andreasgmc Live Reggaeton DJ & Mic



Latin party στο "Orange" cafe bar στης 30/03/2012

Τη Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, στο "Orange" cafe bar (Λ. Ειρήνης και Ηλέκτρας 2) έχει λάτιν πάρτι. Μουσική θα βάζει ο dj Junior el principito.

Ο Αποστόλης Κατσάνης παρουσιάζει τη φιγούρα "Tortuga"

Για να τιμήσουμε τους καθηγητές που μας έμαθαν να χορεύουμε σάλσα εγκαινιάζουμε μια σειρά από φιγούρες που θα τις παρουσιάζουν (με βίντεο ή κείμενο ή και τα δύο) οι ίδιοι. Ο πρώτος καθηγητής είναι ο Αποστόλης Κατσάνης που διδάσκει σε σχολές τις Θεσσαλονίκης αλλά θα το δείτε και στο 'La rosa negra'.

Σήμερα ο Aποστόλης θα παρουσιάσει τη σάλσα φιγούρα " "Tortuga" (μετάφραση) που έχει 5 μέτρα."Apostolis, the stage is yours..." :

Αρχική θέση : "Guapea"
Θέση χεριών : Το αριστερό χέρι του καβαλιέρου πιάνει το δεξί χέρι της ντάμας .


1o μέτρο : "Enchufla"

2o μέτρο : Βασικό βήμα και για του δύο

3ο μέτρο : Στο 1,2,3 και οι δύο κάνουν "noventa step"*. Στο 5,6,7 ο καβαλιέρος κάνει στροφή με άξονα το αριστερό του πόδι και φορά όπως των δεικτών. Ο καβαριέλος πρέπει :
  • πρώτον να είναι κοντά στη ντάμα, 
  • δεύτερον να σχηματίσει μεγάρες καμάρες με τα χέρια του και 
  • τριτων να βλέπει την ντάμα λίγο πριν και λίγο μετά τη στροφή και για να μη την χτυπήσει κατά λάθος αλλά και για να του βγει πιο εύκολα αυτό το μέτρο.

Στο 5,6,7 η ντάμα κάνει στροφή με άξονα το δεξί της πόδι και φορά όπως των δεικτών. Αν το ζευγάρι δεν έχει μεγάλη διαφορά στο ύψος, καλό θα ήταν η ντάμα να χαμηλώσει, όπως κάνει η ντάμα στο βίντεο αυτό για να βοηθήσει τον καβαλίερο

4o μέτρο : "Enchufla"

5ο μέτρο : "Dile que no"

 
"Noventa step" :
Για τον καβαλιερό : Στο 1, σταυρώνει τα πόδια του μετακινώντας μπροστά από το δεξί του ποδι, το αριστερό του πόδι, από τα αριστερά στα δεξιά.
Στο 2, μετακινεί το δεξί του πόδι προς τα πίσω
Στο 3, μετακινεί το αριστερό πόδι απο εκεί που ήταν ξανά στα αριστερά για να είναι στην ίδια ευθεία με το δεξί. Στην ουσία κανει το σχήμα της τετράγωνης δεξιάς αγκύλης αν την γράφαμε από πάνω προς τα κάτω ( ] )

Για την ντάμα : Η ντάμα κάνει τις αντίθετες κινήσεις. Στο 1, σταυρώνει τα πόδια της μετακινώντας πίσω από το αριστερό της πόδι, το δεξί της πόδι, από τα δεξιά στα αριστερά.
Στο 2, μετακινεί το αριστερό της πόδι μπροστά.
Στο 3, μετακινεί το δεξί της πόδι από εκεί που ήταν ξανά στα δεξιά για να είναι στην ίδια ευθεία με το αριστερό της πόδι. Στην ουσία κάνει το σχήμα της τετράγωνης αριστερής αγκύλης αν την γράφαμε από κάτω προς τα πάνω ( [ )

Latin party στο " Nouvelle Decadence" στης 30/03/2012

Την Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, στο "Nouvelle Decadence" (Εμμανουήλ Μπενάκη 87) έχει λάτιν πάρτι με ακούσματα από Λατινική Αμερική και όχι μόνο και χορό στους ρυθμούς της bachata, salsa cubana, merengue, cha-cha-cha και πολλών ακόμη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Eκπομπή "Ritmo Latino"

Κάθε Τετάρτη (18:00-20:00) μπορείτε να ακούτε την εκπομπή "Ritmo Latino" στον Flash 99.4 (το ραδιόφωνο που είναι ενάντια στη λογοκρισία) .




Latin party στο "Prestige" στην Άρτα στης 29/03/2012


Tην Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012 στο "Prestige" (Παλιά Γεφυρα Αρτας) έχει λάτιν πάρτι με latin χορούς, Zumba και reggaeton. H είσοδος είναι ελεύθερη

Σάλσα πάρτι στο "Barrister Cafe" στης 03/04/2012

Την Τρίτη, 03 Απριλίου 2012, στο "Barrister Cafe" (Φράγγων 3) έχει σάλσα πάρτι και ελέκτρο τάνγκο. Το πάρτι αρχίζει στις 22:00.

Cuban night στο "Folie" στης 02/04/2012

Την Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012 στο "Folie" Εσλιν 2 έχει μία βραδία με άρωμα κούβας. Κουβανέζική μουσική από το dj El Che, χορός και χορογραφίες απο το δίδυμο Yoel Pereira kαι Yoel Plasencia. Εξωτικά Mojitos και λαχταριστο κουβανέζικο φαγητό σας περιμένουν για να αισθανθείτε την ατμόσφαιρα της Κούβας στο κέντρο της Αθήνας. 


Kizomba show στο "Escoba" στης 08/04/2012

Την Κυριακή, 08 Απριλίου 2012, στο "Escoba" έχει Kizomba show Edjar paim ribeiro και  Ελευθερία Διαμαντοπούλου.

"Μια μέρα στην Αβάνα" στην Ερμιούπολη Σύρου στης 08/04/2012

Tην Κυριακή 8 Απριλίου από τις 17:00 στην Ερμιούπολη της Σύρου η μέρα γίνεται Κουβανέζικη με την εκδήλωση "Μια μέρα στην Αβάνα". Στη εκδήλωση αυτή θα βοηθήσουν το "café Πειραματικό" (Πλατεία Μιαούλη), το "bar Liquid" (Ακτή Πέτρου Ράλλη 32) και τα "Αστέρια plus" (Σάκη Καράγιωργα & Ηρώων Πολυτεχνείου) που προσκαλούν τον κόσμο να έρθουν να πιούν mojitos, να χορέψουν salsa και να ακούσουν, το κουαρτέτο Kουβανών μουσικών, "Cubanisimo band



Λάτιν συγκρότημα "Cubanisimo band"

Οι “Cubanisimo band” είναι ένα συγκρότημα με μόλις τέσσερα άτομα (πιάνο, κρουστά, σαξόφωνο και φωνή) που  έχει πλούσιο ρεπερτόριο με αναφορά στους περισσότερους λατινο- αμερικάνικους ρυθμούς όπως salsa, merengue, bachata, cumbia, cha cha cha και κυρίως τις τελευταίες και πιο εμπορικές επιτυχίες γνωστών καλλιτεχνών που προκαλούν το κοινό για πολύ χορό. Μουσικοί με πολλές αξιόλογες συνεργασίες στο βιογραφικό τους, τόσο με Έλληνες, όσο και με ξένους καλλιτέχνες, αλλά και με πολλές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό (φεστιβάλ, εκδηλώσεις, parties).

Ιδρυτής του συγκροτήματος, ο percusionist Yussef Beato Viton, ο οποίος υπήρξε βασικό μέλος της μεγαλύτερης και σημαντικότερης salsa ορχήστρας στην Ελλάδα, την Latin All Stars del Palenque, με την οποία συνόδευσε κατά καιρούς μεγάλα ονόματα της λάτιν σκηνής της Αμερικής, σε συναυλίες τους στην Αθήνα. Παράλληλα έχει ηχογραφήσει σε δίσκους Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών (Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Ζωής Τηγανούρια, Janet Kapuya κ.α).

Φωνή του συγκροτήματος η εκρηκτική Arlyn Gonzalez, η οποία θεωρείται χωρίς αμφιβολία η καλύτερη λατίνα τραγουδίστρια στην Ελλάδα. Οι συνεργασίες της με Άννα Βίσση, Σάκη Ρουβά, Έλενα Παπαρίζου, Αντώνη Ρέμο κ.ά το επιβεβαιώνουν απόλυτα.

πηγή : 
www.facebook.com/events/246250905470361/

Σάλσα πάρτι, στο club "Aperto" στης 07/04/2012

Η ραδιοφωνική λάτιν εκπομπή "Echale Salsita" γιορτάζει τα πρώτα της γενέθλια και σας προσκαλεί σε ένα salsa party το Σάββατο, 7 Απριλίου 2012 στο club "Aperto" (Παύλου Μελά 7, Βόλος) . Μουσική θα βάζει dj Estelio "El Social" και θα τραγουδάει bachata και όχι μόνο ο Νεκτάριος Βασιλείου. Η είσοδος είναι 8€ (με ποτό).




Αφιέρωμα στη Celia Cruz στο "Fuego" στης 06/04/2012

Τη Παρασκευή, 06 Απριλίου 2012, το "Fuego latin club" κλείνει 14 χρόνια ζωής και κάνει αφιέρωμα στη Celia Cruz .


Party latino και Milonga στο "Hollywood life" στις Σέρρες στης 06/04/2012

Την Παρασκευή, 6 Απριλίου 2012, στο "Hollywood life" (Τέρμα εξοχών-πρώην Ελληνάδικο) στις Σέρρες, έχει party latino και Milonga με τον Eloy Corrales, τη Νατάσα Ρουβόλη και τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο

Πρόγραμμα
Ξεκινά με Αργεντίνικο Τάνγκο (Μιλόνγκα με ζωντανή μουσική από τη Νατάσα Ρουβολή και τον Αλέξανδρο Παπαδόπουλο)

Και συνεχίζεται με τον εκρηκτικό Animathor Eloy Corrales: Salsa Cubana, Salsa Timba, Merengue, Bachata κ.α.










Συμμετέχουν
● Χρύσα Φτουχίδου με αυθεντική Zumba Fitness
● Αννα Αγγελίδου: Ballroom Dance & Latin

Dj  Gordi

Είσοδος 8€ (με ποτό)

Latin party στο "Mast" bar cafe στης 07/04/2012

Την Κυριακή, 07 Απριλίου 2012, στο "Mast " bar cafe (Λ. Νίκης 3, Θεσσαλονίκη) θα γίνει το πρώτο απογευματινό (ξεκινάει από τις 13:00) Salsa Party της πόλης με τους dj Viktor and dj Don Cortelis και μουσικές σε ρυθμούς Salsa, Reggaeton, Bachata, Merengue. Όλα τα απλά ποτά 5€ και ειδική τιμή στα 3 latin coktails Mojito, Margarita Lemon , Margarita Strawberry τιμή 5€.






Κάθε Κυριακή, latin party στο "Nargile" στην Κηφισιά

Κάθε Κυριακή, στο ''Nargile'' (Χαριλάου Τρικούπη 50, Κηφισιά) έχει λάτιν πάρτι. Στα χορευτικά οι Χάρης, Χριστόφορος, Χρύσα, Κλειώ, Μαριώ, Πάνος, Κώστας και στη μουσική ο dj Babis. Η είσοδος είναι 10€.

Σημείωση : Το πάρτι στης 17/06/2012 δε θα γίνει λόγο εκλογών



Bachata move : "Two handed turns"

Σήμερα θα δείξουμε πως να κάνετε στροφές με τα δύο χέρια (Τwo handed turns)
.
 

Latin party στο cafe Bistro "Gamrinus" στης 31/03/2012

Το Σαββατο, 31 Μαρτίου 2012, στο cafe Bistro "Gamrinus" (Ασκληπιού 10, Τρίκαλα) ο Νεκτάριος Βασιλείου θα τραγουδάει Bachata τραγούδια. Μουσική θα βάζει ο dj Don Corteli από τη Θεσσαλονίκη





Latin party στο "Τοdo Bien" στης 06/04/2012

Την Παρασκευή, 6 Απριλίουυ 2012, στο "Todo Bien"  έχει 2η λατινομάχη μεταξύ dj Alexis και dj Pastelito. Οι κριτές είστε εσείς.





Λάτιν πάρτι στο "Social all day bar" στης 30/03/2012

Ο dj Manolo "Van Van Pupi" μάζεψε υπέροχη λατινοαμερικάνικη μουσική  και το Team της Bailarte Salsa, όλο του το κέφι και την καλοκαιρινή τους διάθεση και σας περιμένουν στο "Social all day bar" (Μιλτιάδου 2, Περιστέρι) την Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, να τα μοιραστούν μαζί σας.Το πάρτι αρχίζει από τις 22:30

Latin party, στο "Justice cafe" στης 29/03/2012

Τη Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, στο "Justice cafe" (Ευελπίδων 95) έχει λάτιν πάρτι. Μουσική βάζει ο dj Babis και στα χορευτικά οι Χριστόφορος, Χάρης, Μαριλένα και Χριστίνα. Η είσοδος είναι 10€ (με ποτό). Τιμές : μπύρες από 3,50-5,50€, κρασί 4,20€, ποτά 6,00 ευρώ, σφηνάκι 2,5€

Κάθε Τρίτη στο "Mayo" στο Ηράκλειο έχει latin party

Κάθε Τρίτη, στο "Mayo" (Μιλάτου και Μεραμβέλλου) στο Ηράκλειο Κρήτης, έχει λάτιν πάρτι. Το πάρτι ξεκινάει στις 22:30.




Latin fiesta, στο "Avenue cafe bar" στης 27/03/2012

Την Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012, στο "Avenue cafe bar" (Λ.Δημοκρατίας 319) θα έχει λάτιν πάρτι σε ρυθμούς salsa, merengue, bachata, cha-cha-cha, disco, rock-n-roll, reggeaton, kizomba, samba, tango. Από τις 21:30 θα έχει δωρεάν μαθήματα.

Οι "Banda latinico" τραγουδάνε στο "Χωριό της Ειρήνης" στης 31/03/2012

Το Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, στο "Χωριό της Ειρήνης" (Καρδία, 20χμ Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών) θα τραγουδίσουν οι "Banda latinico".


Οι "Baclava Cubano" τραγουδάνε στο "La vida loca" στης 30/03/2012

Την Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, οι "Baclava Cubano" τραγουδάνε στο "La vida loca"


Ο Αποστόλης Κατσάνης παρουσιάζει τη σάλσα φιγούρα "Enchufla por arriba"

Για να τιμήσουμε τους καθηγητές που μας έμαθαν να χορεύουμε σάλσα εγκαινιάζουμε μια σειρά από φιγούρες που θα τις παρουσιάζουν (με βίντεο ή κείμενο ή και τα δύο) οι ίδιοι. Ο πρώτος καθηγητής είναι ο Αποστόλης Κατσάνης που διδάσκει σε σχολές τις Θεσσαλονίκης αλλά θα το δείτε και στο 'La rosa negra'.

Σήμερα ο Aποστόλης θα παρουσιάσει τη σάλσα φιγούρα "Enchufla por arriba"  που έχει 5 μέτρα. "Apostolis the stage is yours..." :

Αρχική θέση :  "Guapea"
Θέση χεριών : Το αριστερό χέρι του καβαλιέρου πιάνει το δεξί χέρι της ντάμας.

1ο μέτρο : "Enchufla". Στο 7 ο καβαριέρος βάζει το αριστερό του χέρι πίσω από το καφάλι του και αφήνει το δεξί χέρι της ντάμας να πέσει, ενώ το δεξί του χέρι το βάζει πίσω από την πλάτη του στο ύψος της λεκάνης του για ξαναπιάσει το δεξί χέρι της ντάμας. Η ντάμα για να βοηθήσει, πρέπει θα χαϊδεύει την πλάτη του καβαλιέρου με το δεξί της χέρι, που πέφτει, για μη "χάσει" ο καβαλιέρος το χέρι της.

2o μέτρο : Το 1,2,3 είναι το 1,2,3 του "exhibela". Στο  5,6,7 η ντάμα κάνει 2 στροφές με άξονα το δεξί πόδι και φορά όπως η φορά των δεικτών.

3ο μέτρο :  Το 1,2,3 είναι "open break" με δεξί-δεξί χέρι. Στο 6,7 ο καβαλίερος κάνει μισή στροφή με άξονα το αριστερό πόδι και φορά αντίθετη των δεικτών και βάζει το δεξί χέρι της ντάμας να χαϊδέψει τη μέση του.

4ο μέτρο : "Enchufla"

5o μέτρο : "Dile que no"

Ανακοίνωση για διαγωνισμό (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ)


Το www.ilovesalsa.gr σε συνεργασία με τους διοργανωτές του “ATHENS AFROCUBAN FESTIVAL 2012” έχει τη χαρά να προσφέρει ΔΥΟ “workshop's full pass”. Αυτά τα δύο pass θα τα δώσουμε μέσω 2 διαγωνισμών που θα γίνουν σε 2 τυχαίες μέρες κατα τη διάρκεια των ημερών από σήμερα εως και την Παρασκευή 06/04/2012. Θα πρέπει να μπαίνετε στο www.ilovesalsa.gr και να ψάχνετε για την  ανάρτηση με τίτλο “Κερδίστε ένα workshop's full pass για το ATHENS AFROCUBAN FESTIVAL 2012”.' Όταν τη βρείτε θα πρέπει να γράψετε ένα σχόλιο με το όνομα σας και το email σας για να μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, αν είστε ο νικητής. Νικήτης θα είναι αυτός που θα στείλει το 50ο σχόλιο. Τα σχόλια δεν θα φαίνονται δημοσίως για να μην φαίνονται τα στοιχεία σας αλλά θα μας έρθει ως email. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

L.A. Salsa : "Cross Body Lead" (ντάμα)

Δείτε πως πρέπει να κάνει η ντάμα το "Cross Body Lead".


L.A. Salsa : "Cross Body Lead" (καβαλιέρος)

Δείτε πως πρέπει να κάνει ο καβαλιέρος το "Cross Body Lead".




L.A. Salsa : "Cross Body Lead" (Ζευγάρι)

Σήμερα θα δούμε πως να κάνετε το "Cross Body Lead". Μπορείτε να δείτε επίσης το βίντεο για το πως πρέπει να κάνει το "Cross Body Lead" o καβαλιέρος και η ντάμα.


Bachata τραγούδι : "Υοu will remember me" τραγουδάει ο Dominic Marte

Τίτλος : "You will remember me"
Kαλλιτέχνης : Dominic Marte
Δίσκος :Intimamente (2004)




We made our vows
And you walked away from me
And you said
It was all because of me

Why don't you take the blame
And realize you were at fault
When you said those words to me
Yeah

You will remember
You will remember me
When someone walks into your life
And breaks your heart so deep inside
You Will Remember
You will remember me
This ain't a myth or trality
What you did to me will come to you
Then you will remember me

And now all I do is hurt inside
When I remember
When you said "I don't love you"
And As the days go by
All thats on my mind
Is that you walked away when I needed someone true

You will remember
You will remember me
When someone walks into your life
And breaks your heart so deep inside
You Will Remember
You will remember me
This ain't a myth or trality
What you did to me will come to you
Then you will remember me

You will remember
You will remember me
When someone walks into your life
And breaks your heart so deep inside
You Will Remember
You will remember me
This ain't a myth or trality
What you did to me will come to you
Then you will remember me

L.A. Salsa : Open break

Σήμερα θα μάθουμε πως να κάνουμε σωστά το "open break". Παρακολουθήστε καλά το βίντεο γιατί το "open break" είναι πολύ βασικό στη σάλσα.