Σάλσα φιγούρα "Registrala"

Η φιγούρα "Registrala" (μετάφραση) έχει 5 μέτρα. Ανάλυση φιγούρας :

Αρχική θέση : "Guapea"
Θέση χεριών : Το αριστερό χέρι του καβαλιέρου πιάνει το δεξί χέρι της ντάμας.

1ο μέτρο : Στο 1,2,3 "Vasilala" για τη ντάμα και στο 5,6,7 τρει βήματα μπροστά κυκλικά(arriba). Ο καβαλιέρος στο 1,2,3 κάνει μια στροφή με φορά αντίθετη με τη φορα των δεικτών αλλά προσοχή ο άξονα αλλάζει διαδοχικά σε κάθε βήμα. Δηλαδή στο 1, άξονας είναι το αριστερό πόδι, στο 2, άξονας είναι το δεξί πόδι και στο 3 πάλι το αριστερό. Το αποτέλεσμα είναι ο καβαλιέρος και η ντάμα να κάνουν στροφή πλάτη-πλάτη. Στο 5,6,7 ο καβαλιέρος κάνει  βηματισμό διορθωτικό σημειωτόν για να έρθει απέναντι από την ντάμα.

Στο τέλος ο καβαλίερος βάζει το δεξί του χέρι στο αριστερό ώμο της ντάμας πρώτον για να μην προχωρήσει άλλο η ντάμα και δεύτερον για προετοιμασία για το επόμενο μέτρο.

2ο μέτρο : "Enchufla" και για τους δύο. Στο 1,2,3 ο καβαλιέρος με το αριστερό του χέρι, τοποθετεί το δεξί χέρι της ντάμας στο δεξί του χέρι και στο 5,6,7 την ξετυλήγει με το δεξί του χέρι. Στο 6,7 κάνει στροφή με άξονα το αριστερό πόδι του και φορά αντίθετη με αυτή των δεικτών του ρολογιού.

3ο μέτρο : "Enchufla" και μετα δυο χέρια. Στο 5,6,7 ο καβαλιέρος ξετυλήγει την ντάμα καθοδηγώντας με το δεξί του χέρι και στο 6,7 κάνει στροφή με άξονα το αριστερό του πόδι και φορά αντίθετη των δεικτών.

4ο μέτρο : "Enchufla con vuelta"
5o μέτρο :"dile que no"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου