Bachata φιγούρα : "La luna"

Σήμερα θα δούμε την Bachata φιγούρα "La luna" (μετάφραση). Η φιγούρα έχει 5 μέτρα. Ανάλυση φιγούρας:

1ο μέτρο : Στo 1-4 "βασικό βήμα". Στο 5-6  η ντάμα κάνει μισή "αριστερή προοδευτική στροφή". Ο καβαλίερος πρέπει να την μπλοκάρει με το  δεξι του χερι. Στο 7-8 η ντάμα κάνει "σημειοτόν βασικό βήμα".

2ο μέτρο : Στο 1-3, ο καβαλιέρος, μαζί με την ντάμα, έχοντάς την πλοκαρισμένη, κάνουν μια ολόκληρη κυκλική κίνηση της λεκάνης που αρχίζει και καταλήγει στη θέση 3 (όπου βρήσκεται το νούμερο 3 σε ένα ρολόι με δείκτες). Στο 5, ο  καβαλιέρος ξεμπλοκάρει την ντάμα από τα αριστερά και τεντόνουν το αριστερό τους πόδι, στο 6 το διπλώνουν και 7 το μετακινούν και φέρνουν και το δεξί πόδι (στο 8).

3ο μέτρο : Στο 1-4 η ντάμα κάνει "διπλή δεξιά στροφή" (αν δεν μπορείτε καν'τε απλη "δεξιά προοδευτική στροφή". Στο 5-7 κάνει πέσιμο η ντάμα έχοντας το δεξί της πόδι λυγισμένο και σηκώνοντας το βάρος της με αυτό το πόδι (μην ελπίζετε ότι θα σας κρατήσει ο καβαλιέρος). Το αριστερο πόδι μένει τεντωμένο.

4ο μέτρο : Στο 1-4 μπροστινό βήμα. Στο 5-8 "αριστερή στροφή" για την ντάμα.

5ο μέτρο: Στο 1-4 ο καβαριέλος βάζει το κεφάλι του ανάμεσα στο αριστερό του χέρι ( που θα είναι στα δεξια του κεφαλιού) και στο δεξί χέρι της ντάμας (που θα είναι αριστερά του κεφαλιού). Για να μπει πιο εύκολα το κεφάλι, ο καβαλίερος αντι να κοιτάει μπροστά, ας στρέψει το κεφάλι του λίγο αριστερά. Στο 5-8 κάνουν "σημειοτόν βασικό βήμα".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου