Bachata φιγούρα : "La estrella"

Σήμερα θα δούμε την bachata φιγούρα "La estrella" (μετάφραση). Η φιγούρα έχει 6 μέτρα. Ανάλυση φιγούρας:

1ο μέτρο : Στο 1-4 το ζευγάρι κάνει βασικό βήμα. Στο 5-8 ο καβαλιέρος πιάνει την ντάμα απο τα πλάγια της λεκάνης της. Αυτό είναι προετοιμασία για το επόμενο μέτρο.

2ο μέτρο :  Ο καβαλιέρος στο 1 με το αριστερό του χέρι πιέζει προς τα μπροστά τη λεκάνη της ντάμας για να καταλάβει ότι πρέπει να πάει πίσω το δεξί της πόδι. Στο 2 η ντάμα αλλάζει βάρος στο αριστερό πόδι της όπως πάντα. Στο 3 ο καβαλιέρος πιέζει προς τα μπροστά τη λεκάνη της ντάμας για να καταλάβει ότι πρέπει να πάει μπροστά το δεξί της πόδι. Στο 5-8 το ζευγάρι κάνει βασικό βήμα κυκλικό 

3ο μέτρο : Το 1-4 είναι βασικό βήμα σε κλειστή θέση. Στο 5-8 ο καβαλίερος πέρνει το δεξί χερι της ντάμας από τον ώμο του, το κατεβάζει κάτω και το τινάζει προς τα πάνω το χέρι της ντάμας για να έχει χόρο να πάει πίσω από την ντάμα.

4ο μέτρο : Κάνοντας και οι δύο βασικό βήμα (σημειοτόν) ο καβαλιέρος στο 1-4 σηκώνει τα χέρια της ντάμας ψηλά και στο 5-8 ο καβαλιέρος κατεβάζει τα χέρια της ντάμας.

5ο μέτρο : Στο 1-4, πετάει τα χέρια της ντάμας απάνω ενώ αυτός πιάνει την λεκάνη της. Στο 5 ο καβαλιέρος με το αριστερό του χέρι πιέζει την λεκάνη της ντάμας μπροστά για να πάει το πόδι της μπροστά. Στο 7 πιέζει προς τα πίσω τη λεκάνη της ντάμας για να επαναφέρει το πόδι της στην αρχική θέση (προσοχή το πόδι δεν πάει πιο πίσω όπως στο 1ο μέτρο).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου