Ο Αποστόλης Κατσάνης παρουσιάζει τη σάλσα φιγούρα "Enchufla por arriba"

Για να τιμήσουμε τους καθηγητές που μας έμαθαν να χορεύουμε σάλσα εγκαινιάζουμε μια σειρά από φιγούρες που θα τις παρουσιάζουν (με βίντεο ή κείμενο ή και τα δύο) οι ίδιοι. Ο πρώτος καθηγητής είναι ο Αποστόλης Κατσάνης που διδάσκει σε σχολές τις Θεσσαλονίκης αλλά θα το δείτε και στο 'La rosa negra'.

Σήμερα ο Aποστόλης θα παρουσιάσει τη σάλσα φιγούρα "Enchufla por arriba"  που έχει 5 μέτρα. "Apostolis the stage is yours..." :

Αρχική θέση :  "Guapea"
Θέση χεριών : Το αριστερό χέρι του καβαλιέρου πιάνει το δεξί χέρι της ντάμας.

1ο μέτρο : "Enchufla". Στο 7 ο καβαριέρος βάζει το αριστερό του χέρι πίσω από το καφάλι του και αφήνει το δεξί χέρι της ντάμας να πέσει, ενώ το δεξί του χέρι το βάζει πίσω από την πλάτη του στο ύψος της λεκάνης του για ξαναπιάσει το δεξί χέρι της ντάμας. Η ντάμα για να βοηθήσει, πρέπει θα χαϊδεύει την πλάτη του καβαλιέρου με το δεξί της χέρι, που πέφτει, για μη "χάσει" ο καβαλιέρος το χέρι της.

2o μέτρο : Το 1,2,3 είναι το 1,2,3 του "exhibela". Στο  5,6,7 η ντάμα κάνει 2 στροφές με άξονα το δεξί πόδι και φορά όπως η φορά των δεικτών.

3ο μέτρο :  Το 1,2,3 είναι "open break" με δεξί-δεξί χέρι. Στο 6,7 ο καβαλίερος κάνει μισή στροφή με άξονα το αριστερό πόδι και φορά αντίθετη των δεικτών και βάζει το δεξί χέρι της ντάμας να χαϊδέψει τη μέση του.

4ο μέτρο : "Enchufla"

5o μέτρο : "Dile que no"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου