Σάλσα φιγούρα : "Sombrero Complicado"

Σήμερα θα δούμε τη φιγούρα "Sombrero Complicado" που έχει 3 μέτρα. Ανάλυση φιγούρας:

Αρχική θέση : Guapea
Θέση χεριών : Το δεξί χέρι του καβαλιέρου πιάνει το δεξί χέρι της ντάμας (δεξί-δεξί) και το αριστερό χέρι του καβαλιέρου πιάνει το αριστερό χέρι της ντάμας. Το δεξί χέρι είναι πανω από το αριστερό (δεξί-δεξί, πάνω).

1ο μέτρο : Sombrero

2o μέτρο : Σαν το 2ο μέτρο της "Coca cola" με μια παραλλαγή στα χέρια. Στο 1,2,3 ο καβαλιέρος κάνει με τα πόδια του το 1,2,3 του "dile que no" και ταυτόχρονα αφήνει το δεξί της ντάμας και φέρνει το δεξί του χέρι κάτω από το αριστερό μπράτσο της  και μπροστά από το σώμα της στο ύψος της κοιλιάς με την παλάμη να βλέπει προς τα πάνω ως ένδειξη-σήμα στην ντάμα να του δώσει το δεξί της χέρι πάλι. Το 5,6,7 είναι το ίδιο με την  "Coca cola" αλλά με διαφορετικά τα χέρια. 

3ο μέτρο : Σαν το 3ο μέτρο της "Coca Cola", όμως εδώ δεν γυρνάει και δεν ακολουθεί με το σώμα του ο καβαλιέρος την ντάμα αλλά το σώμα του  "κοιτάει" συνέχεια μπροστά. Στο 1,2,3 ο καβαλιέρος με το ελεύθερο αριστερό του χέρι καθοδηγεί την ντάμα να πάει από πίσω του σμπρώχνοντας την ελαφρώς. Στο 5,6,7  με το δεξί του χέρι την καθοδηγεί να επανέλθει στην αρχική της θέση. Η ντάμα εδώ κάνει "dile que no" σε "v" (δείτε 3ο μέτρο "Coca cola"). 
Μια συμβουλή για του καβαλιερούς: να κρατάτε την ντάμα κοντά σας όταν κάνει το "ν" της για να την διευκολύνετε να κάνει μικρότερη απόσταση και ίσως να μετακινήστε λίγο στην αντιθετη πορία από αυτή της νταμας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου