Salsa φιγούρα : "La Habana"

Σήμερα θα μάθουμε τη σάλσα φιγούρα "La Habana" που έχει 6 μέτρα. Ανάλυση φιγούρας:

Θέση χεριών : Το αριστερό χέρι του καβαλίερου πιάνει το δεξί χερι της ντάμας και το δεξί χέρι του καβαλίερου πιάνει το αριστερό χέρι της ντάμας.


Αρχική θέση : Guapea 

1ο-2ο μέτρο : "Enchufla doble" με δύο χέρια. Ο καβαλίερος στο 5 βάζει τον πήχυ του δεξιού του χεριού στο επάνω μέρος της πλάτης της ντάμας για να την εμποδίσει να κάνει πλήρη στροφή και να παραμείνει σε γωνιά 90 μοιρών με το σώμα του καβαλιέρου. Επίσης πάλι με τον πήχυ την σπρώχνει για να κάνει ξανά  Echufla.

3ο μέτρο : "Enchufla con vuelta". Στο τέλος ο καβαλίερος πρέπει να κινηθεί λίγο πιο μπροστά για να βρεθεί μπροστά από την ντάμα.  

4ο μέτρο : Exhibela με δύο χέρια 

5ο μέτρο : Στο 1,2,3 ο καβαλίερος αφήνει το δεξί χέρι της ντάμας με δύναμη προς εμπρός για να καταλάβει η ντάμα ότι πρέπει να το μαζέψει και ο καβαλιέρος κάνει τρία βήματα γύρω από τη ντάμα. Ο καβαλιέρος πρέπει εδώ να χουφτώνει τη λεκάνη της ντάμας με το δεξί του χέρι και στο 1 να τη σπρώξει προς τα πίσω για να καταλάβει ότι πρέπει να πάει το δεξί της πόδι πίσω. 

Στο 5,6,7, ο καβαλιέρος κάνει το 5,6,7 του βασικού βήματος. Ο καβαλιέρος στρίβει την ντάμα στο 5,6,7 με το δεξί χέρι. Οι ντάμες πρέπει να προσέξουν να μην χτυπήσουν τον καβαλιέρο με το ελεύθερο δεξί τους χέρι κατα την στροφή στο 5,6,7. Επίσης οι καβαλιέροι πρέπει να προσέξουν πως θα κάνουν το Hook. Δεν πρέπει να κάνουν μεγάλο κύκλο γύρω απο το αριστερό χέρι της ντάμας αλλά θα πρέπει κάνουν μικρό και απότομο κύκλο και όσο γίνεται να ακουμπάνε το χέρι της ντάμας. 

6ο μέτρο: "Dile que no"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου