Ο Αποστόλης Κατσάνης παρουσιάζει τη σάλσα φιγούρα "Beso" ή "Besito" (μέτριο επίπεδο)

Για να τιμήσουμε τους καθηγητές που μας έμαθαν να χορεύουμε σάλσα εγκαινιάζουμε μια σειρά από φιγούρες που θα τις παρουσιάζουν (με βίντεο ή κείμενο ή και τα δύο) οι ίδιοι. Ο πρώτος καθηγητής είναι ο Αποστόλης Κατσάνης που διδάσκει σε σχολές τις Θεσσαλονίκης αλλά θα το δείτε και στο 'La rosa negra'.

Σήμερα ο Aποστόλης θα παρουσιάσει τη σάλσα φιγούρα "Beso" ή "Βesito" (μετάφραση) που έχει 4 μέτρα. "Apostolis the stage is yours..." :

Αρχική θέση : Guapea
Θέση χεριών : Το δεξί χέρι του καβαλιέρου πιάνει το δεξί χέρι της ντάμας και το αριστερό χέρι του καβαλίερου πιάνει το αριστερό χέρι της ντάμας. Το δεξί χέρι είναι από πάνω

1ο μέτρο : "Vasilala" για τη ντάμα. Στο 6,7 ο καβαλίερος πρέπει να προχωρήσει λίγο παραπάνω έτσι ώστε να είναι μπροστά από την ντάμα.

2ο μέτρο : Στο 1,2,3 "noventa step" (δείτε κάτω) και για τους δύο. Ο καβαλίερος "σπάει" τον δεξί του αγκώνα και βάζει δεξί του χέρι πίσω από την πλάτη του, ενώ το αριστερό του χέρι το βάζει στον αυχένα της ντάμας. Με αυτό τον τρόπο ο καβαλίερος έρχεται πολύ κοντά στη ντάμα και έτσι στο 3 μπορεί να της δώσει (προαιρετικά) ένα φιλί. Στο 5,6,7 κάνει στροφή με άξονα το δεξί του πόδι και φορά όπως η φορά των δεικτών του ρολογιού.

 3ο μέτρο : "Enchufla" με σταυρωτά χέρια και το αριστερό χέρι απο πάνω. Χωρίς να αφήσουμε τα χέρια στο τέλος, το δεξί χέρι του καβαλίερου πάει στον αυχένα της ντάμας και το αριστερό χέρι της ντάμας στο αυχένα του καβαλίερου.

4o μέτρο : "Dile que no"




"Noventa step" :
Για τον καβαλιερό : Στο 1 , σταυρώνει τα πόδια του μετακινώντας μπροστά από το δεξί του ποδι, το αριστερό του πόδι, από τα αριστερά στα δεξιά.
Στο 2, μετακινεί το δεξί του πόδι προς τα πίσω
Στο 3, μετακινεί το αριστερό πόδι απο εκεί που ήταν ξανά στα αριστερά για να είναι στην ίδια ευθεία με το δεξί. Στην ουσία κανει το σχήμα της τετράγωνης δεξιάς αγκύλης αν την γράφαμε από πάνω προς τα κάτω ( ] )

Για την ντάμα : Η ντάμα κάνει της αντίθετες κινήσεις. Στο 1, σταυρώνει τα πόδια της μετακινώντας πίσω από το αριστερό της πόδι, το δεξί της πόδι, από τα δεξιά στα αριστερά.
Στο 2, μετακινεί το αριστερό της πόδι μπροστά.
Στο 3, μετακινεί το δεξί της πόδι από εκεί που ήταν ξανά στα δεξιά για να είναι στην ίδια ευθεία με το αριστερό της πόδι. Στην ουσία κάνει το σχήμα της τετράγωνης αριστερής αγκύλης αν την γράφαμε από κάτω προς τα πάνω ( [ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου